two weeks to go

God morgon världen.

Lämnade pojkarna på skolan för ett tag sen och sitter nu och myser med Maxy. Hon tar sin förmiddagstupplur mellan 9 och 11 vanligtvis. Det är en lustig liten vovve. Hon älskar grönsaker som paprika, gurka, morot och så fort man tar en banan så har man en skugga bakom sig med världens sötaste puppy-eyes som hoppas på att man ska kunna bjuda på en bit.




Let's see, förra veckan fyllde Richard år och vi firade honom med ambassadörstårta. Vi hade Annikas ambassadör på middag förra helgen och de hade med en tårta som blev en perfekt födelsedagstårta! Richard fick en tröja av mig där det stod " The dog ate my homework again". Tyckte att den passade som handen i handsken.



Jag hade även min sista kinesiskalektion i veckan och fick lite betyg och liknande. Mina lärare sa att det tyckte att det var jobbigt att släppa mig. Jag var deras lilla bebis, för alla andra är bara hemmafruar på 40 + ungefär. Under veckan har det även varit en del marknadsbesök, delvis i lördags med Annika och de två mindre pojkarna till HongQiaomarket. Och igår bar det av till Beihai parken med Annu och vi hade picknick i värmen. Sen åkte vi båt, battery boat. Man hyr en egen liten båt som man kör runt på i sjön för 60 rmb/timmen vilket inte är så farligt!


Vita dagoban!



Bye bye!!


Beidai He och små grodorna

Tjoho!

Vet att jag inte är den bästa på att uppdatera den här lilla blogg men det är rätt mycket nu på slutspurten! Om några veckor är jag hemma i lilla landet lagom, tänka sig! Tiden har gått så fort så det är inte sant! Men jag känner att det ska bli skönt att komma hem och jag känner mig nog rätt färdig med Kina för den här gången.

I helgen var vi i Beidai He som är en liten ort som ligger vid kusten dit många Pekingbor åker för att semestra. Det tog 3,5 timme med bil dit ungefär. Det var så skönt att komma till havet igen, så långt österut jag någonsin varit dessutom. Temperaturen sjönk rätt så mycket jämfört med Pekings ca 35 grader. Vid kusten var det bara runt 25 på dagarna och mycket svalare på kvällarna.

Första dagen spenderade vi med att gå runt i lilla staden och sen en sväng på stranden och bara satt och njöt. Det var hemskt mysigt. En sak som var lite oväntad var att alla skyltar, menyer och liknande fanns på kinesiska och ryska, inte engelska. Och sängarna var sinnessjukt hårda. Och som om det inte var nog med det så var de hemskt ojämna. Man kände en fjäder lite överallt från. Så jag blev inte direkt utvilad men det var ändå kul att komma iväg.


Erik och Maxy grävde ända till Kina

Vi åkte på bil-safari och såg getter, tigrar, lejon och supersöta vildsvin m.m.

I måndags var det drakbåtsfestival i Kina, fast det firas mer söderut än här uppe i Beijing. Men hur som haver, Annikas assistent Wen Zhen med familj bjöd hem oss till deras lägenhet. Första gången jag varit hemma hos en kines, som inte bor här ute bland alla compounds. Det är rätt spännande att komma hem till någon som har en helt annan kultur. Det fanns hur mycket mat som helst på bordet och vi gjorde allt vad vi kunde för att äta och vara artiga. Men Wen Zhen, hennes syster och pappa som satt med vid bordet rörde knappt maten. Mamman var ute i köket och lagade maträtt efter maträtt. Det var en himla annorlunda upplevelse och de var hur vänliga som helst, nästan lite för vänliga så man kände sig dum för att faten inte var rensade. Inte för att det skulle kunna vara möjligt för där var mer mat än vad vi hade på min student kändes det som haha. Men det var gott och trevligt :)

Igår så bar det av till svenska ambassaden för kombinerat nationaldags och midsommarfirande. Tro mig, kinesernas miner när typ 70 svenskar börjar hoppa runt som små grodor runt en stång var obetalbar. Där bjöds på diverse mat allt från ikea-korv till vårullar till quiche. Jag och Ylva som jag sprang på där kände oss lite, inte malplacerade men lite outsiders från alla högt uppsatta människor. Men vi hittade absolut vodka baren och blev glada. Victor sprang även vasaloppet. Det var meningen att alla barn skulle åka skidor på gräsmattan men eftersom det regnade jättemycket strax innan så var det smidigare med löpning.




Imorgon kväll ska jag med klasskamrater och lärare äta middag ihop på Piazza Café som ligger i närheten av skolan för att ha en liten avslutning innan alla far iväg åt olika håll. Kate till London, Sascha till Paris och jag till lilla Lomma.

Just denna vecka är det lite hemlängtan eftersom det är studenter på g och det är alltid lika roligt!

Au revoir!



RSS 2.0