ensamstående

Det har varit fullt ös medvetslös hela föregående vecka. Johan åkte till Filippinerna och Annika åkte till bryssel på jobbresor, så det har varit en ensamstående au pair med tre busungar. Men det har gått bra tycker jag nog. Johan kom hem i fredags men åkte igår igen, denna gång till Indonesien. Annika kommer tillbaka imorgon så då blir det nog lite mer som vanligt.

Igårkväll roade Erik, jag och Victor oss med att spela in en egen variant av musikvideon The lazy song. Det var skoj, kanske lite för skoj för att hamna här!

Här är den riktiga iallafall:
http://www.youtube.com/watch?v=fLexgOxsZu0

På torsdag är det födelsedagsfirande för Victor som blir 9 år, och jag har lovat att baka cupcakes i regnbågens alla färger. Får se hur det går!



maj maj måne

Min dator kom tillbaka förra helgen och mådde bra. Det var en ny fläkt som behövdes, så 420 yuan fattigare så har man en fungerande dator.

Så, var ska man börja. Jo, förra helgen landade pojkarnas två kusiner Kalle & Niklas med respektive flickvänner Anna & Sophie. Så det är fullt hus här för tillfället vilket bara är skoj!

I tisdags hade jag kinesiska och efter det tog min klasskamrat Sascha mig till en supermysig restaurang vid namn The Orchard. Den låg mitt i en äppleodling och kändes mer som om man var vid Tirups örtagård än i Kina. Men maten var kanon och sällskapet likaså.


Sascha

Dagen efter blev det för min del impulsresa till muren. Jag hade lämnat killarna i skolan och kom precis tillbaka och blev tillfrågad att hänga med gästerna och Johan till Gubeikou. Ett ställe som jag aldrig varit på, som inte är restaurerat alls, emellanåt var det bara stora ras man skulle ta sig över. Det var även denna gång helt fantastiskt att gå på muren. Vi var uppe på muren i 2,5 timme och var helt ensamma så långt ögat kunde nå. Det var så häftigt att få gå där själv och inte behöva bry sig om andra. Vi hade lilla söta vovven med också som sprang runt i värmen som en duracellkanin.




Vid middagsbordet senare på kvällen tillkännagavs det att äldsta kusinen Niklas och Anna nu inte bara var sambor utan även förlovade. De hade lyckats göra det i smyg uppe på muren. Superskoj!


På torsdagen blev det för oss ungdomar att åka och fira detta roliga inne i stan. Vi åkte till China World huset som är Beijings högsta byggnad. På 80e våningen finns en Atmosphere som är en lite finare cocktail-bar. Där tog vi tre drinkar var och sen begav vi oss till NanJie som är min favoritbar. 10 yuan för gin & tonic, rom & cola, vodka & redbull och den typen av drinkar.



Igår åkte jag och Annu och shoppade på Solana Mall, och tog en smoothie vid Chaoyangsjön och sen bar det av till lady street som är ett väldigt kinesiskt shoppingområde. Hittade en tröja för 35 utan prutning! Sen bar det av till Dali Courtyard, typ världens bästa restaurang som ligger i en hutong. Kronprinsessan Victoria och Daniel hade varit där när de var på besök i våras.

Nu är det typ 7 veckor kvar tills jag kommer hem. Vet inte exakt datum men det är inte alls mycket tid kvar!!




dator-lös

Min dator har sagt stopp. Den vill inte vara med i leken längre, men jag trotsade den och lämna in den på någon slags lagning så jag hoppas att det är liv i den på slutet av veckan. Så om ni inte hör av mig på ett tag är det på grund av det!

tjing!

RSS 2.0